Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Αντιηλιακό από τα χεράκια σας


Προστατευτείτε από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, δημιουργώντας το δικό σας σπιτικό αντιηλιακό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα προϊόντα του εμπορίου. Πρόκειται για μια πιο οικονομική λύση που έχει δείκτη προστασίας 8, αφού η αντηλιακή προστασία των λαδιών είναι αθροιστική. Δεν περιέχει όμως ίχνος τιτανίου, μαυρίζει αρκετά και συγχρόνως προστατεύει το δέρμα.
Κανονικά η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα και πρέπει να εφαρμόζεται μισή ώρα πριν από την έκθεση μας στον ήλιο και να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του μετά από λίγη ώρα και ανά τακτά διαστήματα, αρκετές φορές μέσα στη διάρκεια της ίδιας ημέρας.
  • Θα χρειαστείτε:
– 2 κάψουλες βιταμίνης Ε
– 1 κουταλιά λάδι καλέντουλας
– 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι τριαντάφυλλου
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
– 2 κουταλιές της σούπας σιτέλαιο
– 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
– 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε στο μίξερ όλα τα έλαια και χτυπήστε τα για λίγο. Στη συνέχεια προσθέστε την βιταμίνη ανακατεύοντας ελαφρά και τέλος, αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με ετικέτα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ζεσταίνοντας πολύ ελαφρά τα λάδια και χτυπώντας τα επίσης για λίγο θα πετύχετε καλύτερη ομογενοποίηση του μείγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...