Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Τα χρώματα για άνοιξη καλοκαίρι 2015


Τα χρώματα που θα επικρατήσουν αυτή τη σεζόν (άνοιξη καλοκαίρι 2015) στις τάσεις της μόδας για τα σύνολά μας είναι πολλά και διάφορα.
Στο παρόν άρθρο θα μιλήσουμε για τις πιο πρόσφατες και δημοφιλείς τάσεις ως προς τα χρώματα άνοιξη καλοκαίρι 2015, άλλες ιδιαίτερα νεωτεριστικές και πρωτότυπες και άλλες πιο κλασικές και ουδέτερες. Όλες οι τάσεις που παρουσιάζονται και προτείνονται μας έρχονται από τα fashion shows και από σχεδιαστές ρούχων που αποτελούν κορυφή στο είδος τους.
Θα δούμε ντελικάτες παστέλ αποχρώσεις, ουδέτερα και διαχρονικά χρώματα αλλά και παιχνιδιάρικους, δροσερούς και μοντέρνους τόνους και συνδυασμούς.
Ακολουθούν, λοιπόν , οι πιο σημαντικές, δημοφιλείς και hot τάσεις για τα χρώματα άνοιξη καλοκαίρι 2015, που θα σε βοηθήσουν να εμπνευστείς και να γίνεις δημιουργική έχοντας μια καθοδήγηση και ακολουθώντας συνδυασμούς και συνθέσεις που θα σε τοποθετήσουν στο κέντρο της μόδας και του στιλ για αυτή τη σεζόν.


1. Γαλαζοπράσινο (αποχρώσεις της θάλασσας)


Ξεκινώντας με την πρώτη τάση ως προς τα χρώματα άνοιξη καλοκαίρι 2015, παρουσιάζουμε μία λεπτή και φίνα απόχρωση, το γαλαζοπράσινο, που χαρακτηρίζει και τους τόνους της θάλασσας, εξού και ιδανική για την εποχή. Είναι ένα απαλό, ευχάριστο και δροσερό χρώμα που μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά και να δώσει ένα γλυκό, χαριτωμένο αποτέλεσμα. Το πιο εντυπωσιακό και αξιοσημείωτο με την απόχρωση αυτή, είναι το ότι επιδρά καταπραϋντικά και χαλαρωτικά στο μάτι, κάνει πολύ ωραίο συνταίριασμα με άλλους εξίσου απαλούς χρωματισμούς αλλά και με φωτεινά χρώματα έχοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το γαλαζοπράσινο προτείνεται από μεγάλους και διάσημους σχεδιαστές και δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για μία απόχρωση απαλή, χαριτωμένη και γλυκιά αλλά ταυτόχρονα πολύ τραβηχτική στο βλέμμα που μπορείς να τη βρεις σε διάφορα σχέδια και κοψίματα ρούχων. Μπορεί να συνδυαστεί με λουλουδάτα μοτίβα για πιο ρομαντικό αποτέλεσμα ή σε πιο τολμηρά ρούχα με έντονα κοψίματα, σε κομμάτια γραμμής Α, αλλά και σε υφάσματα με γυαλιστερή υφή. Το γαλαζοπράσινο θα φορεθεί πολύ σε χαλαρά και πρακτικά outfit, με κυρίαρχη πρόταση την ολόσωμη φόρμα. Οι αποχρώσεις της θάλασσας χαρακτηρίζονται από ρομαντισμό και φινέτσα. Μπορείς να συνδυάσεις τους συγκεκριμένους τόνους με άλλες αποχρώσεις του μπλε, με το γκρι του πάγου, με καφέ-σοκολατί, αλλά και με διάφορα κόκκινα μοτίβα για πιο έντονο και αντιθετικό αποτέλεσμα.

2. Μπλε-τιρκουάζ (το χρώμα του βυθού)


Συνεχίζοντας με τις μπλε αποχρώσεις, πάμε σε μία άλλη ιδιαίτερη που παραπέμπει στο χρώμα του βυθού της θάλασσας και μπορούμε να την ονοματίσουμε μπλε-τιρκουάζ για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή, θηλυκή απόχρωση ακόμα κι αν θεωρούνται σχετικά ψυχρές οι αποχρώσεις του μπλε. Είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και hot προτάσεις στις τάσεις για τα χρώματα άνοιξη καλοκαίρι 2015. Οι εναλλακτικές είναι πολλές και σε αυτή την απόχρωση, είτε σε μονοχρωμία είτε σε συνδυασμό με άλλες αποχρώσεις που δίνουν ένα πολύ δελεαστικό αποτέλεσμα στην εικόνα μας. Το τιρκουάζ ταιριάζει ιδανικά με την κλασική μπλε απόχρωση αλλά και με έναν πράσινο-βεραμάν τόνο. Θα βρεις ποικίλα κομμάτια στο χρώμα που αναφερόμαστε που κυμαίνονται από πολυτελή και φανταχτερά με τολμηρά κοψίματα (μίνι ή μακριά βραδινά) φορέματα έως πιο casual κομμάτια αλλά και αφηρημένα μοτίβα.

3. Πράσινο-βεραμάν (απαλό πράσινο)


Το απαλό πράσινο, το βεραμάν, είναι μία επίσης ιδιαίτερη και πολύ ανοιξιάτικη απόχρωση που ανήκει στους απαλούς και δροσερούς τόνους του πράσινου και κολακεύει ιδιαίτερα όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως χρώματος μαλλιών ή επιδερμίδας. Πρόκειται για μία απόχρωση που συνδυάζει κλασικούς αλλά και πιο καινούργιους τόνους του πράσινου και προκύπτει αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα που ξεφεύγει από το καθιερωμένο και κορεσμένο πράσινο. Είναι ένας μοναδικός και πιο φρέσκος τόνος χρώματος που ανήκει στις τοπ τάσεις για αυτή τη σεζόν. Θα το εντοπίσεις σε θηλυκά και ρομαντικά ρούχα με μια νότα δροσιάς και ανανέωσης αλλά και σε πιο κομψά και κλασικά look. Και στα κοψίματα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε κλασικές γραμμές ή πιο μοντέρνες με ρούχα στενής εφαρμογής. Το βεραμάν συνδυάζεται ιδανικά με μπλε αποχρώσεις (τιρκουάζ ή σκούρο μπλε).

4. Η κλασική μπλε απόχρωση


Η επόμενη τάση για τα χρώματα που θα φορεθούν την περίοδο άνοιξη καλοκαίρι 2015, επιστρέφει στις μπλε αποχρώσεις και είναι ο πιο κλασικός τόνος του μπλε (το πιο σκούρο μπλε). Δε θα γινόταν άλλωστε σε μια σεζόν με τις μπλε και πράσινες αποχρώσεις στο φουλ, να απουσιάζει η πιο κλασική και κομψή εκδοχή του. Είναι αγαπημένο χρώμα, διαδεδομένο και ασφαλής λύση για πολλές γυναίκες. Θα το συναντήσουμε σε μια σειρά από πολλά και διαφορετικά μοτίβα και σχήματα ρούχων από κλασικά κομμάτια γυναικείου κοστουμιού (σακάκι, παντελόνι,) έως βραδινά φορέματα και άλλα ρούχα για τις εξόδους μας. Φυσικά παραμένει το ναυτικό στιλ τάση αλλά υπάρχει η δυνατότητα και για άλλους ποικίλους συνδυασμούς με βάση την κλασική μπλε απόχρωση. Μπορείς να κάνεις ενδιαφέρουσες χρωματικές συνθέσεις με κοκκινωπούς-καφέ τόνους αλλά και με το χρώμα της άμμου.

5. Χρυσαφί καφέ (το χρώμα της άμμου)


Το λεγόμενο χρώμα της άμμου, αυτός ο χρυσαφένιος τόνος του ανοιχτού καφέ, δεν μπορεί παρά να παραπέμπει σε ηλιόλουστες καλοκαιρινές και ανοιξιάτικες μέρες. Είναι ουδέτερο, ασφαλές, αποπνέει ηρεμία και ενέργεια ταυτόχρονα και μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε με συνδυασμούς στα χρώματα, με συνθέσεις αλλά και πιο πρωτότυπα σχέδια και κοψίματα ρούχων. Είτε σε μονοχρωμία είτε συνδυαστικά με άλλους τόνους, έχει ένα αριστοκρατικό και κομψό αποτέλεσμα το χρώμα αυτό και αποτελεί πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από τους μεγάλους σχεδιαστές για την περίοδο που έρχεται. Το χρυσαφένιο καφέ της άμμου, αποπνέει σε πολλά ρούχα και μια δόση θηλυκότητας ειδικά όταν συνδυαστεί με το χρώμα της λεβάντας. Θα βρεις κλασικά και κομψά ρούχα στο χρώμα της άμμου αλλά και πιο πρακτικές προτάσεις για την καθημερινότητά σου.

6. «Παγωμένη» φράουλα (ανοιχτό ροζ)


Στις τάσεις για τα χρώματα άνοιξη καλοκαίρι 2015, σημαντική θέση κατέχουν και οι τόνοι του ροζ. Το ανοιχτό ροζ ή όπως λέγεται το χρώμα της παγωμένης φράουλας, είναι μία απαλή απόχρωση που θα κερδίσει έδαφος ως επιλογή από τις πιο ρομαντικές και ονειροπόλες fashionistas που τους αρέσουν πιο γλυκές, θηλυκές και χαριτωμένες εμφανίσεις. Το απαλό ροζ είναι ένα πολύ κολακευτικό χρώμα ιδιαίτερα για νεότερες κοπέλες και ταιριάζει απόλυτα με την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή αύρα. Φορέματα πριγκιπικά και ντελικάτα, ενδεχομένως με βολάν και δαντέλες, αλλά διάφορα χαριτωμένα κοριτσίστικα outfit, ολόσωμες φαρδιές φόρμες με λεπτή ύφανση, είναι μερικές από τις προτάσεις για αυτή την απόχρωση. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλους απαλούς τόνους και με μοτίβα όπως για παράδειγμα το ζιγκ ζαγκ. Για ακόμη πιο χαριτωμένο και ρομαντικό αποτέλεσμα, μπορείς να συνδυάσεις το ανοιχτό ροζ με το χρώμα της άμμου ή έναν τόνο του πορτοκαλί στο χρώμα του μανταρινιού.

7. Το χρώμα του μανταρινιού (μανταρινί)


Το χρώμα του μανταρινιού (ας πούμε μανταρινί) είναι μία ιδιαίτερη απόχρωση του κλασικού πορτοκαλί που χαρακτηρίζεται από φωτεινότητα και μία αίσθηση ενέργειας. Σίγουρα είναι ένα χρώμα που δεν περνάει απαρατήρητο και προσελκύει τα βλέμματα. Είναι παιχνιδιάρικο, ανεβάζει τη διάθεση και σου φέρνει στο μυαλό ξέγνοιαστες και ηλιόλουστες μέρες. Το χρώμα του μανταρινιού έχει μια αγριάδα και ταυτόχρονα ζεστασιά και φως και μπορεί συνδυαστεί σε πολλές μοντέρνες προτάσεις. Ταιριάζει πολύ σε αξεσουάρ όπως φουλάρια, σε ανοιξιάτικα τοπάκια ( cropped tops), σε φούστες αέρινες, κ.ά. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα θα δεις αν το ταιριάξεις με το προαναφερθέν ροζ αλλά και με το χρυσαφί της άμμου.

8. Γλυκό κίτρινο (της κρέμας)


Προχωράμε σε μία άλλη δημοφιλή απόχρωση σύμφωνα με τις φετινές τάσεις των χρωμάτων για την άνοιξη και το καλοκαίρι, μία απαλή, γλυκιά και ώριμη απόχρωση του κίτρινου που θυμίζει το χρώμα της κρέμας! Πρόκειται για ένα χρώμα που σου προκαλεί θετικές αντιδράσεις όταν το φοράς αλλά και όταν το βλέπεις, είναι αναζωογονητικό, δίνει ενέργεια και μπορεί να κάνει εντυπωσιακές συνθέσεις με χρώματα όπως πράσινο, μαύρο, πορτοκαλί, κ.ά. Συνδυάζεται με διάφορα μοτίβα, σχέδια, κοψίματα και είναι πολύ χαρούμενο και χαριτωμένο. Έχει κάτι από ζεστασιά αλλά και μια δροσερή καλοκαιρινή νότα. Είναι ένα χρώμα που θα συναντήσεις σε κομψά boho σύνολα, vintage εμφανίσεις αλλά και σύγχρονα μοντέρνα outfit. Εντυπωσιακός χρωματικός συνδυασμός είναι αυτός της συγκεκριμένης απόχρωσης με το κλασικό μπλε.

9. Καφεκόκκινη απόχρωση (προς το σοκολατί)


Ένας υπέροχος συνδυασμός του μπορντό και του καφέ, είναι μία καφεκόκκινη προς σοκολατί απόχρωση που θεωρείται πολύ ξεχωριστή ανάμεσα στις τάσεις των χρωμάτων για τα ρούχα μας. Είναι ένας πολύ κομψός χρωματικός τόνος που περιέχει μία αυστηρότητα και μία χαριτωμένη πινελιά ταυτόχρονα. Προσδίδει γοητεία, δύναμη αλλά και χάρη στη γυναίκα και τραβάει τα βλέμματα λόγω της κλάσης που αποπνέει. Προτείνεται για γυναίκες με αυτοπεποίθηση (ή αυτές που θέλουν να την αποκτήσουν) και συνδυάζεται πολύ όμορφα με το χρώμα της άμμου αλλά και με την κλασική εκδοχή του μπλε για πιο μοντέρνα σύνθεση.

10. Γκρι του πάγου


Μία ουδέτερη και διαχρονική αλλά πολύ αριστοκρατική και εντυπωσιακή απόχρωση είναι το γκρι του πάγου. Αποτελεί πολύ ασφαλή επιλογή και συνδυάζεται ως βασικό χρώμα με πάρα πολλά μοτίβα, σχέδια, εκτυπώσεις, κ. ά. Ταιριάζει τόσο με τις πιο θερμές όσο και με ψυχρές αποχρώσεις άλλων βασικών χρωμάτων και είναι μια διαχρονική τάση που χαρακτηρίζει διαφόρων ειδών εμφανίσεις. Θεωρείται μία πιο καινοτόμα εκδοχή των γκρι αποχρώσεων και πιο χαλαρωτική από το κλασικό σκούρο γκρι. Προτείνεται και για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις αλλά και για casual σύνολα.

11. Διαχρονικό μαύρο


Μιλώντας για τις τάσεις της μόδας στα χρώματα, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το σταθερής αξίας, διαχρονικό μαύρο που ποτέ δεν παύει να υπάρχει στο προσκήνιο. Μπορεί για την άνοιξη και το καλοκαίρι να μην τραβάει το μάτι μας αλλά εξακολουθεί να υπάρχει και να αποτελεί σύμβολο κομψότητας και κλασικών επιλογών. Θα το συναντήσουμε λοιπόν και αυτή τη σεζόν είτε σε μονοχρωμία είτε σε συνδυασμό με το μόνιμο ταίρι του το άσπρο. Φυσικά αποτελεί και το ιδανικό φόντο για ποικίλα σχέδια και μοτίβα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αυτή τη σεζόν πάντως το συναντάμε μόνο του πολύ περισσότερο από ότι περασμένες χρονιές. Ταιριάζει απόλυτα σε διαφάνειες, σε ρούχα με έντονα κοψίματα και σε ιδιαίτερα σχήματα. Με το λευκό ο συνδυασμός του μπορεί να είναι κλασικός αλλά μένει στην προτίμηση πολλών γυναικών.

12. Το λευκό της αθωότητας


Μετά το κλασικό και διαχρονικό μαύρο, δεν μπορούμε παρά να περάσουμε στο ταίρι του, το επίσης κλασικό και κομψό λευκό που αποπνέει αγνότητα και αθωότητα. Το συναντάμε όπως αναφέραμε πολλές φορές συνδυαστικά με το μαύρο ως αγαπημένη επιλογή, αλλά το λευκό για την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ιδανικό ως μονοχρωμία και σε ρούχα με λεπτή ύφανση που προσδίδουν ρομαντισμό καθώς και σε αέρινες εμφανίσεις. Ταιριάζει όμορφα στα ρούχα με δαντέλα ή βολάν, ακόμη και σε κομμάτια oversized που έχουν άνεση και είναι δροσερά. Λόγω του ότι είναι ουδέτερο και κομψό χρώμα μπορείς να το βρεις με πολλά μοτίβα και σε διάφορα σχέδια.

13. Παθιασμένο κόκκινο


Το κόκκινο αποτελεί ένα χρώμα που ποτέ δε λείπει από τις προτάσεις των μεγαλύτερων σχεδιαστών και οίκων μόδας. Το κλασικό παθιασμένο κόκκινο με τις παραλλαγές του ανήκει στις δημοφιλείς τάσεις των χρωμάτων και για αυτή τη σεζόν μια και αποπνέει δυναμισμό, φλόγα, ενέργεια και γοητεία. Θεωρείται από τους περισσότερους ελκυστικό και αν το συνδυάσεις σωστά μπορείς να πετύχεις ένα πολύ κομψό και καλαίσθητο αποτέλεσμα. Θα το δεις σε πιο κλασικές εκδοχές αλλά και σε καινοτόμες προτάσεις με πικάντικες πινελιές.

14. Χακί χρώμα


Οι χακί αποχρώσεις σε ανοιχτούς ή πιο σκούρους τόνους, εμφανίζονται για να προτείνουν κυρίως τα military σύνολα (στρατιωτικά) αλλά και ένα σαφάρι look. Κυρίως για casual εμφανίσεις αλλά με μία κομψότητα και κλάση. Συνδυάζουν τόνους του καφέ, του πράσινου και του γκρι και αποτελούν ελκυστική τάση για την περίοδο άνοιξη καλοκαίρι 2015. Θα βρεις τις χακί αποχρώσεις είτε σε παντελόνια είτε σε πουκάμισα και jacket είτε σε φούστες και φορέματα. Ένα ιδανικός χρωματικός συνδυασμός του χακί είναι με το χρώμα της άμμου αλλά και με το κόκκινο για πιο έντονο και αντιθετικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...