Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Όμορφο πρόσωπο: Προτάσεις λάμψης και ανανέωσης πριν το Πάσχα


Τι προλαβαίνετε να κάνετε για να έχετε φωτεινό πρόσωπο και όμορφο χαμόγελο σε 2 εβδομάδες;

Πίλινγκ για όλους
Λάμψη και ανανέωση (μανδελικό οξύ), βελτίωση της ακμής (σαλικυλικό οξύ), των πανάδων (τριχλωροξικό οξύ) και λείανση των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων (γλυκολικό οξύ) είναι οι κυριότερες ενδείξεις για να κάνετε ένα πίλινγκ. Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, τα καινούρια πίλινγκ δεν προκαλούν ξεφλούδισμα, αλλά ήπια απολέπιση και μπορούν να γίνουν με ασφάλεια αυτή την εποχή.

Όπως επισημαίνει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος και Εφαρμογών Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine «με τα πίλινγκ νέας γενιάς ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος. Για λίγες ώρες υπάρχει ένα μικρό ερύθημα που στην συνέχεια υποχωρεί. Ωστόσο, οι δραστικές ουσίες κάνουν δουλειά στο δέρμα, καθώς ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ανανέωση του δέρματος».

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP)
Στην συγκεκριμένη θεραπεία ο γιατρός κάνει λήψη αίματος από τον ενδιαφερόμενο και μέσα σε 10’ γίνεται ειδική επεξεργασία ώστε να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα που έχει χρυσαφί χρώμα. Στην συνέχεια αυτά εγχέονται με ένεση κάτω από το δέρμα. «Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο για το δέρμα. Με τους αυξητικούς παράγοντες δίνουν θρέψη, λάμψη και ανανέωση. Διεγείρουν τον οργανισμό να μπει σε τροχιά παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης τοπικά με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος» εξηγεί η Δρ Τσιατούρα. Η μεσοθεραπεία PRP μπορεί να γίνει και χωρίς ένεση με την μικροσυσκευή Dermapen και η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη. Για καλύτερα αποτελέσματα προλαβαίνετε να κάνετε πρώτα fractional laser και στην ίδια συνεδρία η γιατρός να απλώσει το μείγμα με τα αιμοπετάλια. Αυτό θα διεισδύσει στην περιοχή και θα προκαλέσει την αναγέννηση του δέρματος.

Η λεύκανση
Η διαδικασία πραγματοποιείται είτε μεμονωμένα σε ιατρείο ή σπίτι, είτε συνδυαστικά. Η λεύκανση βελτιώνει τη φωτεινότητα των δοντιών, επομένως είναι ιδανική σε περιπτώσεις που το κάπνισμα ή η κατανάλωση καφέ έχουν δημιουργήσει μια κίτρινη απόχρωση. Η εσωτερική λεύκανση εξαλείφει το γκριζάρισμα στα απονευρωμένα δόντια. Η οδοντίατρος-χειρουργός Μαρία Σκουλάτου, επιστημονική υπεύθυνη του οδοντιατρικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine, εφαρμόζει στα δόντια έναν λευκαντικό παράγοντα και τον ενεργοποιεί (γίνεται αυτόματα ή με led ή laser). Η μέθοδος είναι ασφαλής εφόσον γίνεται υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου. Με τη λεύκανση επιτυγχάνουμε βελτίωση του χρώματος των δοντιών κατά 2-3 τόνους περίπου.
AdTech Ad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...