Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Στη λίστα του Lonely Planet με τις 12 πιο εντυπωσιακές λιμνοθάλασσες το Μεσολόγγι


Ένα φωτορεπορτάζ για τις 12 τοποθεσίες με τις πιο «μαγικές» λιμνοθάλασσες στον κόσμο δημοσίευσε το Lonely Planet. Και, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η φημισμένη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, οποία κατατάσσεται στην 9η θέση.
Όπως αναφέρει το Lonely Planet, ο λόγος που η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές του κόσμου είναι «το μυστηριώδες τοπίο που δημιουργείται όταν δύει ο ήλιος και η μοναδική αίσθηση που αποπνέουν οι τουρίστες, όταν ψόφια πουλιά ξεβράζονται στις όχθες της, δίπλα σε ένα από τα πολλά γραφικά ταβερνάκια της».
Το αφιέρωμα του Lonely Planet φαίνεται πως έδωσε αμέσως ώθηση στον τοπικό τουρισμό, καθώς οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 12% μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Οι ντόπιοι ψαράδες κάνουν λόγο για δικαίωση, ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μια τέτοια είδηση δημοσιεύτηκε εβδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από τον σχηματισμό του αντιπολιτευόμενου υποψήφιου δημάρχου,  κυρίου Δ. Βρυχόπουλου, άγνωστος  άλειψε με βαζελίνη δύο φοινικόπτερους (φλαμίνγκο) και τους πέταξε επιδεικτικά μέσα στη λιμνοθάλασσα.

mesologgi
Το αφιέρωμα του Lonely Planet σημειώνει ότι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, οπότε και βρέχει συνέχεια με αποτέλεσμα τα άγρια ζώα να μεταναστεύουν σε άλλες περιοχές της Μεσογείου. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η λιμνοθάλασσα Ko Olina του Ουάχου της Χαβάης ενώ δεύτερη κατατάσσεται η λιμνοθάλασσα Chuuk, στην Ινδονησία, όπου κατά τη δύση του ηλίου τα νερά βάφονται κατακόκκινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...