Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Σίφνος και Μήλος ανάμεσα στους «παραδείσους» της Μεσογείου

Αφιέρωμα σε δέκα νησιά της Μεσογείου έκανε η εφημερίδα Huffington Post. Ο αρθογράφος επέλεξε εκείνους τους μοναδικούς προορισμούς, όπου ο ταξιδιώτης θα έχει την μοναδική ευκαιρία να ζήσει την απόλυτη απόδραση, απολαμβάνοντας τόσο την γευστική κουζίνα, ηλιόλουστα γραφικά χωριουδάκια ή μαγευτικές παραλίες όσο και την ηρεμία ενός παραδεισένιου τόπου.
Ανάμεσα σε αυτούς τους «παραδείσους» της Μεσογείου συγκαταλέγονται και δύο ελληνικά νησιά: η Σίφνος και η Μήλος.
Συγκεκριμένα, για την Σίφνο αναφέρει πως είναι σε… άλλο κόσμο σε σχέση με την κοντινή πολύβουη Σαντορίνη. «Τα κατάλευκα χωριά και τα γραφικά εκκλησάκια με φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου είναι η επιτομή της ελληνικής γοητείας. Το τέλειο μέρος για να εκτιμήσει κανείς τον αργό ρυθμό της μεσογειακής ζωής», αναφέρει το δημοσίευμα.
Όσον αφορά την Μήλο, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα οι μοναδικές παραλίες της και τα τοπία που δεν μπορεί να βρει κανείς αλλού. Ή αλλιώς τους «πανύψηλους βράχους που κρατούν κρυμμένους όρμους ηρεμίας με ζαφειρένια νερά», όπως αναφέρει το κείμενο.
Τα υπόλοιπα νησιά της Μεσογείου που προτείνονται για να ξεφύγει κανείς από όλα είναι τα Καπρέρα, Φαβινιάνα, Λεβάντσο και Μαρέτιμο της Ιταλίας, το σύμπλεγμα Κολουμπρέτες και η Φορμεντέρα στην Ισπανία, το νησί Κομίνο στη Μάλτα και το Πορκερόλ στην Γαλλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...