Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Λιγκουίνι με μύδια



 
Δυσκολία: *****
Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος: 20 λεπτά
Πρόσθετες σημειώσεις: +1 νύχτα για να καθαρίσουν και να ανοίξουν τα μύδια


Υλικά:
400 γρ. λινγκουίνι
1 κιλό μύδια
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
λάδι


Ένα κλασσικό πρώτο πιάτο (ricette primi), με όλη τη γεύση της θάλασσας και το άρωμα που δημιουργούν τα βασικά συστατικά! Λίγα βήματα για να φέρετε στο τραπέζι ένα μεγάλο πιάτο θαλασσινών.


Προετοιμασία:
Για τα μύδια: αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε καλά και τα πλένουμε πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα. Συνιστάται να τα τοποθετήσουμε σε κρύο νερό σε μια μεγάλη λεκάνη για μια ολόκληρη νύχτα, και μετά να τα ξεπλύνουμε πολλές φορές κάτω από τρεχούμενο νερό.

Αφού καθαρίσουμε τα μύδια, παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, βάζουμε το καπάκι και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά για να ανοίξουν. Αφού ανοίξουν, ξεχωρίζουμε τα μύδια από το υγρό τους, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά και εν τω μεταξύ παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το σουρωμένο νερό που βράσαμε τα μύδια, το αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει και προσθέτουμε τα μύδια με το κέλυφος ή χωρίς, ανάλογα πως το προτιμάμε. Μαγειρεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και το κλείνουμε. Βάζουμε αλάτι αν χρειάζεται και κλείνουμε το καπάκι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente (να κρατάνε), τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα και τα μύδια. Ανακατεύουμε μερικά δευτερόλεπτα για να ανακατευτούν οι γεύσεις, τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και πασπαλίζουμε με πιπέρι (εάν μας αρέσει).

Tip:
Μην μαγειρεύετε την ώρα που ανοίγετε τα μύδια, ώστε να μην μείνει πολύ ώρα το φαγητό στην κατσαρόλα, γιατί έτσι θα επηρεαστούν οι γεύσεις.

Παραλλαγές:
Μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές σ’ αυτό το βασικό πιάτο: μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές πάστα ντομάτας στη σάλτσα με τα μύδια ή μερικά ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε το πιάτο με 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και να τα μαγειρέψετε για λίγο στη σάλτσα.

 

registra il blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...