Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Φάρμακα σταματούν ή και αντιστρέφουν το Αλτσχάιμερ σε πειραματόζωα!

Παρότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, επιστήμονες του University of Southern California κατόρθωσαν να αναπτερώσουν τις ελπίδες μας ανακαλύπτοντας ένα είδος φαρμάκων που μπορεί να σταματήσει ή ακόμα και να αντιστρέψει τις καταστροφικές επιπτώσεις της νόσου στα ποντίκια!
Αφού πρώτα φρόντισαν να μεταλλάξουν γενετικά τα ποντίκια ώστε να εμφανίσουν την ασθένεια -αρσενικά, ηλικίας 7 ή 24 μηνών- και να διατηρήσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους χαμηλά, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα υποσύνολο πρωτεϊνών που ονομάζονται translocator (TSPO) για να θεραπεύσουν τα πειραματόζωα. Τα τελευταία υποβλήθηκαν σε 4 εβδομαδιαίες θεραπείες και μετά το πέρας του ενός μήνα επέδειξαν σημαντική βελτίωση στη μνήμη και τα λοιπά κλινικά συμπτώματα της νόσου.
Επόμενος στόχος τον επιστημόνων είναι να προσδιορίσουν τι ακριβώς είναι αυτό στο οποίο οφείλεται η επιτυχία των φαρμάκων προκειμένου να αναπτύξουν νέα με περισσότερο στοχευμένη δράση και φυσικά να δοκιμάσουν αν έχουν ανάλογα αποτελέσματα και στον άνθρωπο.
endiaferonta.com

2 σχόλια:

  1. Σε γενικές γραμμές είμαι κατά των πειραμάτων σε ζώα, αλλά ειλικρινά αν είναι να βρίσκεται λύση σε σοβαρά προβλήματα υγείας, τότε υποκλίνομαι...
    Καλό Σαββατοκύριακο, κορίτσι μου!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Σαββατοκύριακο Γιάννα μου! Πραγματικά το Αλτσχάιμερ πια έχει καταντήσει μάστιγα, και μακάρι να βρεθεί λύση!!!

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...