Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Τα πέντε στοιχεία στο Feng Shui και η μεταξύ τους αλληλεπίδραση

Όταν τα πέντε στοιχεία ισορροπήσουν σωστά στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, μπορούν να αποδώσουν πολλά οφέλη, όπως υγεία, πλούτο, αφθονία, και βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, ότι δηλαδή οδηγεί στην ευτυχία.

Αν αντιθέτως τα στοιχεία βρίσκονται σε χάος και ανισορροπία, μπορεί να παρουσιαστούν διάφορα είδη προβλημάτων, όπως χαμένες ευκαιρίες, εμπόδια στις διαπροσωπικές σχέσεις, προβλήματα υγείας, και οικονομικές δυσκολίες.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των πέντε στοιχείων στο feng shui, δημιουργεί τρεις κύκλους που δρουν είτε θετικά είτε αρνητικά:

Ο Παραγωγικός Κύκλος: Αυτός είναι ο πιο θετικός κύκλος, όπου τα πέντε στοιχεία βρίσκονται σε αρμονία και οδηγούν στην ευτυχία, την υγεία και την αφθονία: το ξύλο ενισχύει τη φωτιά, η φωτιά ενισχύει τη γη, η γη ενισχύει το μέταλλο, το μέταλλο ενισχύει το νερό και το νερό ενισχύει το ξύλο.
Ο Κύκλος Ελέγχου: Αυτός είναι ο χειρότερος κύκλος, γιατί όλα τα στοιχεία βρίσκονται σε χάος, και συγκρούονται μεταξύ τους. Το ξύλο ελέγχει τη γη, η φωτιά ελέγχει το μέταλλο, η γη ελέγχει το νερό, το μέταλλο ελέγχει το ξύλο, το νερό ελέγχει τη φωτιά.
Ο Κύκλος Αποδυνάμωσης: Αυτός είναι ένας κύκλος που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ούτε θετικός ούτε αρνητικός. Είναι μάλλον ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη της αρνητικής ενέργειας. Ωστόσο, εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να στραγγίξει τη θετική ενέργεια. Έτσι, η χρήση του απαιτεί δεξιότητα και γνώση. Εδώ είναι τα βήματα αυτού του κύκλου: η φωτιά αποδυναμώνει το ξύλο, η γη αποδυναμώνει τη φωτιά, το μέταλλο αποδυναμώνει τη γη, το νερό αδυνατίζει μέταλλο, και το ξύλο αποδυναμώνει το νερό.

Για να μπορέσετε να ταιριάξετε τα πέντε στοιχεία στοιχεία ισορροπημένα και αρμονικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τα σύμβολα, τα σχήματα, και τα χρώματα που αντιστοιχούν σε αυτά:

Νερό: γυαλί, καθρέφτες, χρωματισμένο γυαλί, κρύσταλλο, ενυδρεία, θαλάσσια τοπία, δρόμοι, λίμνες, και καταρράκτες. Σχήματα: ελικοειδές και κυματιστό. Χρώματα: μπλε και μαύρο.
Ξύλο: λουλούδια, φυτά, δέντρα, ξύλινα έπιπλα, ξυλόγλυπτα, ψάθινες καρέκλες, ψάθες, ύφασμα, χαρτί, και πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν τη φύση. Σχήματα: κυλινδρικά και ορθογώνια. Χρώμα: πράσινο.
Φωτιά: κεριά, λάμπες, θυμίαμα, συσκευές θέρμανσης, τζάκια, σόμπες, ήλιος, ζώα, παιδιά, μαλλί, δερμάτινα είδη, φτερά. Πίνακες που απεικονίζουν φωτιά, ανατολή του ηλίου, και ηλιοβασίλεμα. Πίνακες που απεικονίζουν ανθρώπους και ζώα . Σχήματα: τριγωνικά και αιχμηρές άκρες. Χρώμα: κόκκινο.
Γη: κεραμικά, τούβλα, κρύσταλλα, πορσελάνη, εφυαλωμένα πλακίδια, πέτρες, γλυπτά, σφαίρες, και οι εικόνες που απεικονίζουν τοπία επίγεια (βουνά, βράχια, και έρημο). Σχήμα: τετράγωνο. Χρώματα: τερακότα και ώχρα.
Μέταλλο: μεταλλικά αντικείμενα, κουδούνια, νομίσματα, σπαθιά, κοσμήματα κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα, καθώς και οι εικόνες μεταλλικών αντικειμένων. Σχήματα: οβάλ και στρογγυλό. Χρώματα: λευκό, ασημί και χρυσό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...