Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Δεν είναι κάποιου είδους φάρσα η γιόγκα, επιβεβαιώνουν ειδικοί

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησαν οι ειδικοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρα, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς κάποιων συνανθρώπων μας πως η γιόγκα αποτελεί υπαρκτή φιλοσοφία και μορφή άσκησης και δεν πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα ή κακόγουστο αστείο.
Μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των λογικών ανθρώπων, αντιμετώπιζε τη γιόγκα ως μια μορφή πλάκας της οποίας οι αποδέκτες δεν ήταν γνωστοί. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του κυρίου Σάκη, ο οποίος διατηρεί περίπτερο απέναντι από γνωστό γυμναστήριο γιόγκα στην περιοχή της Γλυφάδας: «Έβλεπα τόσο κόσμο να πηγαίνει κάθε μέρα για γιόγκα και σκεφτόμουν «βρε τους κερατάδες, μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας». Τους καμάρωνα σε αυτές τις περίεργες στάσεις και γελούσα, έλεγα «να δω τί άλλο θα σκεφτούν πια», μέχρι και πως χαιρετάνε τον ήλιο μου είπε μια κοπελιά, δεν έχουν το Θεό τους. Τις προάλλες παρίσταναν πως έδιναν και εξετάσεις, τρομερό γέλιο. Τους εύχομαι καλά αποτελέσματα και να μπουν σε κάποια καλή σχολή(γέλια)».
Φαίνεται ωστόσο πως η φιλοσοφία της γιόγκα είναι υπαρκτή, καθώς οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρα ανακάλυψαν γιόγκι στις κορυφές των Πυρηναίων, οι οποίοι μπορούν να εκτελέσουν περίπλοκες ασκήσεις για περισσότερα από 10 λεπτά δίχως να γελάσουν. «Αρχικά πιστεύαμε κι εμείς όπως και όλος ο κόσμος πως πρόκειται για αστείο. Νομίζαμε ότι το γιογκίνι είναι κάποιο χαϊδευτικό για φιλενάδα ή κάποιο γκουρμέ ζυμαρικό και πως ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα ήταν πρωταγωνιστής κάποιου ανεκδότου. Κάναμε όμως λάθος. Δοκιμάσαμε κι εμείς κάποιες ασκήσεις της Κάρμα Γιόγκα και πλέον νιώθουμε άλλοι άνθρωποι. Από εκεί που νόμιζα πως η μοναδική χρησιμότητα της γιόγκα ήταν να διώχνεις τα σκυλιά τώρα είμαι φανατικός υποστηρικτής της», παραδέχεται ο δόκτωρ Τίτσο Μανφαγιούν, πρύτανης του Πανεπιστημίου.
Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», τα γυμναστήρια γιόγκα και ζούμπα στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 345%, ενώ ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν όσοι είχαν συλληφθεί ή εισαχθεί σε ειδικές κλινικές έπειτα από παρατεταμένη άσκηση στην προσπάθεια τους «να  αφυπνίσουν τον Κουνταλίνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...