Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

10 tips για τέλεια επιδερμίδα

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση του εαυτού μας υπάρχουν κάποια πράγματα που ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια! Το αποτέλεσμα; Super λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα που αντανακλά υγεία. Ιδού οι 10 εντολές για να είσαι πιο gorgeous και λαμπερή από ποτέ! 
 
Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου
Κάθε φορά που το κάνεις ασυναίσθητα, τα βακτήρια μεταφέρονται από τα χέρια σου απευθείας στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Με τον τρόπο αυτό οι πόροι φράζουν και δημιουργούνται σπυράκια.

Μην βγαίνεις ποτέ από το σπίτι σου χωρίς την αντηλιακή σου
Μπορεί να το έχεις ακούσει εκατομμύρια φορές, αλλά "επανάληψη μήτηρ μαθήσεως". Ο ήλιος δρα συσσωρευτικά στην επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα τα σημάδια της έκθεσής μας στον ήλιο να εμφανίζονται χρόνια μετά. Επειδή, σίγουρα δεν θέλεις να ξυπνήσεις μετά από χρόνια με κηλίδες και δυσχρωμίες και να αναρωτιέσαι πώς τις απέκτησες, επένδυσε οπωσδήποτε σε μια αντηλιακή.

Μην κοιμάσαι με το μακιγιάζ σου
Όλη την ημέρα, το make up, οι περιβαλλοντικοί ρίποι και άλλοι παράγοντες επικάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας εμποδίζοντας τους πόρους να αναπνέουν ελεύθερα. Αν, λοιπόν, το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο δεν κάνουμε το απαραίτητο ντεμακιγιάζ, τότε οι πόροι θα μπλοκάρουν και θα δημιουργηθούν σπυράκια. Ακόμη και για τις ώρες εκείνες που νιώθεις εξαντλημένη, τα ειδικά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι η τέλεια λύση. Αρκεί, σε κάθε περίπτωση να πλένεις το πρόσωπό σου με άφθονο νερό, ώστε να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα του προϊόντος.

Μην αμελείς τον βαθύ καθαρισμό του προσώπου σου
Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι άντρες δεν εμφανίζουν ρυτίδες γύρω από τα χείλη; Η απάντηση είναι ότι ξυρίζονται σχεδόν καθημερινά, κάνοντας έτσι ένα είδος απολέπισης. Με την απολέπιση, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από την επιδερμίδα και οι ρυτίδες δεν φαίνονται τόσο βαθιές. Μια φορά την εβδομάδα, λοιπόν, κάνε scrub με το κατάλληλο προϊόν, ενώ δύο φορές τον χρόνο κλείσε ραντεβού με τον δερματολόγο ή την αισθητικό σου για έναν καθαρισμό σε βάθος.

Μην αποφεύγεις την χρήση μιας κρέμας ματιών
Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο και οι κρέμες που προορίζονται για την συγκεκριμένη περιοχή έχουν εξειδικευμένη σύνθεση. Αναζήτησε μια κρέμα με βιταμίνη Κ για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων και αποσυμφορητικές ουσίες για τις σακούλες και εφάρμοσέ την καθημερινά κάνοντας παράλληλα μασάζ.

Μην ξεχνάς να πλένεις το πρόσωπό σου μετά από κάθε άσκηση
Μετά από το γυμναστήριο ή το jogging είναι απαραίτητο να πλένεις το πρόσωπο και την πλάτη σου. Όσες έχουν ζήσει την εμπειρία των spots μετά από άσκηση, καταλαβαίνουν γιατί.

Μην τρως junk food
Αντ' αυτού βάλε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο αντιοξειδωτικές τροφές. Κάνουν την επιδερμίδα μας να λάμπει ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ κατά των εξωτερικών επιθέσεων και των ελεύθερων ριζών. Προσοχή: πριν καταναλώσεις οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό πλυν' το καλά (ακόμη και τα πορτοκάλια). Όταν τα καθαρίζεις χωρίς να τα έχεις πλύνει, μεταφέρεις όλες τις ουσίες που υπάρχουν στην φλούδα την στιγμή που το τρως με τα χέρια σου!

Μην απλώνεις την κρέμα σου αδιάφορα
Το αποτέλεσμα που έχει η κρέμα μας στην όψη της επιδερμίδας μας εξαρτάται κατά το ήμισυ από τον τρόπο που την απλώνουμε. Πρέπει οι κινήσεις μας να είναι πάντα ανοδικές και να κάνουμε ελαφρύ μασάζ ώστε να βελτιώσουμε έτσι την κυκλοφορία του αίματος. Η Anastasia Achilleos, αισθητικός πολλών star στην Μεγάλη Βρετανία και σύμβουλος της Olay προτείνει: "Χρησιμοποιήστε όλη την παλάμη σας, και όχι μόνο τα δάχτυλά και απλώνετε πάντα αρκετή ποσότητα κρέμας σε όλο το πρόσωπο με κινήσεις από το πηγούνι προς τα φρύδια. Ποσότητα που τυχόν περίσσεψε απλώστε την στο στήθος, τους αγκώνες και τα χέρια σας".

Μην ξεχνάς να πλένεις το σώμα σου αφού ξεβγάλεις το conditioner
Το conditioner έχει αρκετά λιπαρή σύνθεση και φράζει τους πόρους της επιδερμίδας, ειδικά στην πλάτη. Για τον λόγο αυτό η σωστή διαδικασία είναι αφού ξεμπερδέψεις με τα μαλλιά σου έπειτα να πλύνεις το σώμα σου.

Mην καπνίζεις!
Πέρα από τους αυτονόητους λόγους, δημιουργούνται έντονες ρυτίδες γύρω από το στόμα.


3 σχόλια:

  1. ωραίες ενημερωτικές αναρτήσεις ....με πολύ ενδιαφέρον...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Παναγιώτη, να είσαι κι εσύ καλά! (το όνομά σου το είδα στο μπλογκ σου, ελπίζω να μην σε πειράζει που σε αποκαλώ έτσι..)

      Διαγραφή
  2. Τέλεια ανάρτηση με πολύ καλές συμβουλές!!! Ευχαριστούμε!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...