Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αποτρίχωση με ζάχαρη και μέλι


Αντί να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε σαλόνια ομορφιάς για την αποτρίχωση σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μόνη σας στο σπίτι να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες τρίχες από τα πόδια, τα χέρια, το άνω χείλος, τα φρύδια και τις μασχάλες σας χρησιμοποιώντας ζάχαρη και μέλι.
Το δέρμα σας ερεθίζεται μόνο προσωρινά όπως με κάθε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης αλλά απομακρύνει τις τρίχες για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
Μερικές μικρές λωρίδες από βαμβάκι
1 ξυλάκι παγωτού

Τρόπος παρασκευής και χρήσης:
  1. Προσθέστε το λεμόνι, το μέλι και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να αποκτήσει υγρή μορφή.

2. Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Δοκιμάστε το με το δάχτυλο πριν το χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε πως δεν είναι πολύ καυτό. Αν καίει πολύ, περιμένετε λίγα ακόμα λεπτά προτού το χρησιμοποιήσετε.

3. Όταν το μείγμα έχει κρυώσει τόσο ώστε να μπορείτε να το αγγίξετε αλλά ενώ είναι ακόμα ζεστό, χρησιμοποιήστε το ξυλάκι παγωτού για να το εφαρμόσετε στην περιοχή που θέλετε. Αλείψτε το κατά τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες.

4. Τοποθετήστε μία λωρίδα από βαμβάκι πάνω στην περιοχή που εφαρμόσατε το μείγμα και τρίψτε το μέχρι να το νιώσετε ζεστό καθώς το μείγμα θα κολλάει στις τρίχες.

5. Για να απομακρύνετε το βαμβάκι και μαζί με αυτό τις τρίχες, τραβήξτε το απαλά με φορά αντίθετη από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες. Αν έχετε λεπτές τρίχες δε θα πονέσετε αλλά αν έχετε χοντρές και μεγάλες θα πονέσετε αρκετά.

6. Επαναλάβετε τη διαδικασία σε άλλα μέρη του δέρματος από τα οποία θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες, χρησιμοποιώντας νέες λωρίδες από βαμβάκι κάθε φορά.

Πριν ξεκινήσετε δοκιμάστε το μείγμα αυτό σε μία μικρή περιοχή. Αν παρατηρηθούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις του δέρματος, μην το χρησιμοποιήσετε. Η αποτρίχωση είναι κάποιες φορές επώδυνη, ακόμα κι όταν γίνεται από επαγγελματίες, οπότε αν έχετε αμφιβολίες για το πώς να το κάνετε μόνη σας, να είστε ιδιαίτερα προσεκτική και κάντε σίγουρα την δοκιμή σε μία μικρή περιοχή. 

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ευαίσθητο, κατεστραμμένο ή ερεθισμένο δέρμα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιά και σε βρέφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...