Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

9 συνηθισμένα λάθη σχετικά με την φροντίδα των μαλλιών







Οι περισσότερες κάνουμε πολλά λάθη σχετικά με την φροντίδα των μαλλιών μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Η γνώση όμως αποτελεί και την λύση, αφού γνωρίζοντας τα, μπορούμε να τα αποφύγουμε, δίνοντας έτσι στα μαλλιά μας την περιποίηση που τους αξίζει.
Ας δούμε λοιπόν τα πιο συνηθισμένα λάθη σχετικά με τη φροντίδα των μαλλιών.

1. Υπερβολική θερμότητα
Το σεσουάρ, το ισιωτικό μαλλιών και το ψαλίδι είναι οι βασικοί υπαίτιοι της καταστροφής των μαλλιών σας από τη θερμότητα. Φυσικά, το καλύτερο θα ήταν να αποφεύγετε όσο μπορείτε την χρήση τους, αλλά αν χρησιμοποιείτε συχνά κάποια από τις παραπάνω συσκευές, προμηθευτείτε κάποιο προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά σας από την ζημιά που τους προκαλεί η θερμότητα.

2. Υπερβολικά συχνό λούσιμο

 

Δεν χρειάζεται να λούζεστε κάθε μέρα, εκτός αν έχετε πάρα πολύ λιπαρά μαλλιά, διότι το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας και να τα κάνει εύθραυστα. Οπότε καλό θα ήταν να λούζεστε μόνο όταν το έχετε ανάγκη. Μπορείτε να το κάνετε μέρα παρά μέρα, ενώ αν έχετε μακρυά μαλλιά ίσως μπορείτε να αφήσετε άλλη μια μέρα να περάσει, διατηρώντας τα πολύτιμα έλαια στα μαλλιά σας. Αν ωστόσο χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα φρεσκάρισμα μεταξύ των λουσιμάτων, δοκιμάστε ένα ξηρό σαμπουάν και δείτε τρία χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε μέχρι το επόμενο λούσιμο.

3. Μη χρήση μαλακτικού
Όταν λούζεστε, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα μαλακτικό. Η παράλειψη του conditioner θα κάνει τα μαλλιά σας θαμπά, ξηρά και πιο επιρρεπή στο μπλέξιμο.

4. Υπερβολικό βούρτσισμα



Το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας ηλεκτρισμένα και να δημιουργήσει ψαλίδα και σπασίματα. Οπότε βουρτσίζετε τα μόνο όταν το έχουν ανάγκη και σιγουρευτείτε πως χρησιμοποιείτε την κατάλληλη βούρτσα για τα μαλλιά σας.

5. Βούρτσισμα σε βρεγμένα μαλλιά
Ποτέ μα ποτέ μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι υγρά! Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια τσατσάρα με αραιά δόντια, η οποία δεν θα καταστρέψει την τρίχα όπως κάνει η βούρτσα. Ξεκινήστε από τις άκρες και σιγά σιγά πηγαίνετε προς τα πάνω, όταν ακόμα είναι υγρά, και βέβαια μην επιμένετε στα μπερδέματα (θα εξηγήσουμε το γιατί παρακάτω)!

6. Μην παραλείπετε το κούρεμα




Ακόμα και αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, τα συχνά κουρέματα είναι σημαντικά, έτσι ώστε να κρατήσετε τα μαλλιά σας υγιή και στην εμφάνιση, αλλά και στην αίσθηση. Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κρατήσετε τα μαλλιά σας σε φόρμα και να τους δώσετε στυλ, έτσι ώστε να μην απογοητευτείτε και μπείτε στον πειρασμό να τα ξανακόψετε. Επισκεφτείτε τον κομμωτή σας για ένα μικρό κουρεματάκι τουλάχιστον κάθε 8 εβδομάδες.

7. Η μη προσαρμογή στις εποχές του χρόνου
Η αλλαγή των εποχών μπορεί να είναι ωραία, αλλά μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής σας, γι’ αυτό σιγουρευτείτε πως χρησιμοποιείτε προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά σας όλο το χρόνο. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι μπορεί να χρειαστείτε ένα σαμπουάν που να βοηθάει να απαλλαγείτε από το χλώριο που μαζεύεται στα μαλλιά σας όταν κολυμπάτε σε μια πισίνα ή ένα προϊόν με SPF για να προστατεύει τα μαλλιά σας από τον ήλιο. Κατά τη χειμερινή περίοδο, θα χρειαστείτε ένα πλούσιο conditioner για να αποφύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό, ενώ τις ημέρες με υγρασία θα χρειαστείτε ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος.

8. Το να επιμένετε πολύ με τα μπερδέματα




 
Θυμάστε τι είπαμε για το πως χειριζόμαστε τα βρεγμένα μαλλιά; Είπαμε πως είναι πολύ σημαντικό να μην επιμένουμε στα μπερδέματα. Αυτό ισχύει και για τα στεγνά μαλλιά. Αν λοιπόν έχετε ένα πολύ άσχημο μπέρδεμα, μην προσπαθήσετε να το λύσετε γιατί θα διαλύσετε την τρίχα και μπορεί να σας πιάσει και πονοκέφαλος! Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σπρέι που ξεμπερδεύει τα μαλλιά και στη συνέχεια δουλέψτε σιγά σιγά και απαλά στο εν λόγω μπέρδεμα.

9. Ο τρόπος ζωής επηρεάζει
Δεν προτείνουμε να γίνετε… καλόγρια για χάρη των μαλλιών σας, αλλά το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη ύπνου μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων και των μαλλιών σας. Αν λοιπόν το παρακάνετε και τα μαλλιά σας πληρώσουν το τίμημα, κάντε μια μάσκα με λάδι ή αρκετό conditioner για να μετριάσετε τη ζημιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...